Nyheter

Rambo Mosse Night Trail 30 november

  • 29 okt 2023

image: Rambo Mosse Night Trail 30 november

Nu är det ganska precis en månad kvar till årets upplaga av Rambo Mosse Night Trail. Vi har redan fått in väldigt många anmälningar – nästan dubbelt så många som vid samma tid förra året! Så vänta inte för länge med att säkra din plats till årets tävling. Notera också att anmälningsavgiften går upp från och med 5 november.

Skulle någon känna att formen inte riktigt är så på topp att man vill springa loppet själv men ändå vill ta del av upplevelsen, så får man gärna ställa upp som funktionär. Det är bara att hojta till.

Klockan 18:30 på torsdag den 30 november går startskottet. Hoppas att vi ses då!

Mer information och anmälan på: www.rambomossenighttrail.se

Höstens Ullmax-försäljning är igång!

  • 23 okt 2023

image: Höstens Ullmax-försäljning är igång!

Vi har nu startat upp en Ullmax-försäljning som gäller till och med 30 november, med leverans i vecka 49. Passa på att köpa sköna, prisvärda underställ och funktionskläder och samtidigt stötta Herkules. 30 procent av omkostnaden går tillbaka till föreningen!

Om du inte redan har ett konto så skapar du ett nytt säljarkonto med gruppkod 148647 som kommer ge dig en personlig inloggnings-ID/pinkod. Väl inloggad finns tillgång till din egen säljlänk att dela. Kataloger med beställningslistor kommer att finnas på Herkulesgården från vecka 44. https://www.ullmax.com/sv/ Lycka till och hör av dig om du har några frågor! Hälsar Maria och Henrik Junkell

Nu satsar klubben mot nya 10mila 2024!

  • 16 okt 2023
  • orientering

image: Nu satsar klubben mot nya 10mila 2024!

Efter många och långa debatter är det nu äntligen klart att 10mila görs om och får ett mer likvärdigt upplägg från och med 2024! Nu blir det nattlöpning för både damer och herrar och de båda klasserna springer sina sträckor om lott från lördagkvällen med målgång på söndag morgon. Läs mer om upplägget i senaste bulletinen.

I FK Herkules vill vi därför göra en extra satsning mot 10mila, med särskilt fokus på nattorientering under vintersäsongen 23/24, så att vi står väl rustade på startlinjen för 10mila i Nynäshamn den 4 maj. Förhoppningen är att vi kommer till start med minst ett lag i respektive kavle: ungdom, dam och herr.

Satsningen genomförs i två led. För det första uppmuntrar vi alla ungdomar, seniorer och veteraner att delta i disktriktets vinterserie Marelds nattcup. Med nattcupen får vi kontinuerlig natt-träning i tävlingslika förhållanden. Cupen består av sju etapper med start 2 november. Läs mer om Marelds nattcup på eventor. De torsdagar som inte har nattcup springer vi reflexbana eller på fasta kontroller. För det andra kommer vi med jämna mellanrum erbjuda föreläsningar med inriktning mot konditionsträning i allmänhet, och nattorientering i synnerhet. Träffarna hålls i Herkulesgården efter ordinarie tisdagsträning och klubben bjuder på kvällsfika. Hela programmet är ännu inte spikat, men första träffen hålls 14 november och då kommer Janne Adolfsson ge flera perspektiv på träningslära för konditionsidrottare.

Vi hoppas på god uppslutning och fin utveckling under vintern! Nu kör vi!

Funktionärer till Göteborg Indoor 30 december

  • 3 okt 2023
  • orientering

Vi skall ordna inomhusorientering i Aktiviteten (Idrottshuset) tillsammans med Tolered och behöver funktionärer. Det handlar om materielansvarig, startansvarig, serveringsansvarig, speakrar, sekretariatsfunktionärer, startfunktionärer, terrängbyggare, terrängvakter, provlöpare, foajévärdar och serveringspersonal.

Det är två etapper: 7:30–13 och 13–19. Man kan hjälpa till på en av dem eller båda.

Anmäl er i klubbaktiviteten och ange vad ni kan bistå med:

https://eventor.orientering.se/Activities/Show/19181

Det går också bra att anmäla sig till Johan Wettergren, 0723-759606, eller i Facebook.

FK Herkules firar 90 år!

  • 3 okt 2023

image: FK Herkules firar 90 år!

I helgen firade FK Herkules 90 år med familjekalas! Dagen inleddes med en femkamp ute på ängen, med halvgalna tävlingar som bjöd på mycket skratt och dråpligheter. Och redan innan dess fick vi dra på smilbanden åt alla tjusiga gamla klubbdräkter som folk rotat fram ur garderoberna och iklätt sig dagen till ära. 

Senare bjöds på middag i Herkulesgården och till efterrätt fick vi njuta av de tjusigaste tårtorna i mannaminne, prydda med den senaste kartversionen av Gunnebokartan! Rikligt med priser delades ut efter dagens aktiviteter, vi fick höra historier om klubbens centralgestalter genom årtiondena och frisksportförbundets ordförande Mats Johansson berättade om organisationens viktiga arbete. Och om man inte visste det förr, så vet vi nu att FK Herkules är den allra äldsta klubben i hela frisksportrörelsen! 

Vi vill rikta ett stort tack till Agnetha, Håkan och Kristina som ordnade med de trevliga festligheterna! Vi gläds åt våra stolta traditioner och åt det fina arbete som läggs ner vecka ut och vecka in och håller klubben livaktig – i dag och i framtiden!