Nyheter

Klubbsamling 5 mars med fokus på stafetter!

  • 25 feb 2024

image: Klubbsamling 5 mars med fokus på stafetter!

Tisdag den 5 mars är det dags för nästa klubbsamling! Den här gången snackar vi ihop oss om 2024 års stafetter. Vilka stafetter vill vi i FK Herkules prioritera under året? Vilka passar de vuxna, vilka passar ungdomarna? Vad innebär det ens att springa stafett? Ett extra fokus läggs på 10mila som går av stapeln i maj med ett helt nytt upplägg.

Vi lägger upp presentationen så att den ska passa både gamla rävar och de som är nya i sporten och klubben! Presentationen hålls av Laila, Linnéa, Oskar och Erik som har ett särskilt stafettansvar. Klubben bjuder såklart på fika!

Varmt välkomna till Herkulesgården 5 mars 19.30!

Vasaloppet firar 100 år!

  • 21 feb 2024

image: Vasaloppet firar 100 år!

Vasaloppet körs för hundrade gången i år, och FK Herkules ställer upp med över 30 skidlöpare! Den yngsta är 15 år, den äldsta 64. Några åker för första gången och några har kört över 30 lopp! Årets evenemang, som omfattar 14 lopp, startar med Tjejvasan 24 februari och avslutas med Vasaloppet den 3 mars!

Följ gärna våra åkare på Vasaloppets resultatsajt. Lycka till!

Årsmöte tisdag 20 februari 19.30

  • 19 feb 2024

image: Årsmöte tisdag 20 februari 19.30

Ni missar väl inte tisdagens årsmöte? Vi lägger föregående år till handlingarna, sätter ramarna för det nya året och så uppmärksammar vi förra årets finaste prestationer bland medlemmarna. Dagordning och verksamhetsberättelse hittar ni om ni loggar in på sidan: Om oss > Protokoll & dokument > Årsmöten

19.30 drar det igång i Herkulesgården och klubben bjuder på fika!

Ungdomsträning orientering

  • 4 feb 2024

Ungdomsträning orientering 

De följande veckorna planeras det för följande träningar för våra ungdomar som tränar orientering. Observera att det kan ändras på kort notis om yttre faktorer som väder eller liknande skulle ställa till det för oss: 

6/2 Träning vid Safjället (samling vid Krokslätts IP)  - Orienteringsbanor med  teknikfokus in/ut från kontrollerna. 

13/2 Träning vid Herkulesgården.  Då det är sportlov planeras det för löpning på  reflexbana eller liknande. 

20/2 Vit/Gul-grupp samlas vid Herkulesgården där vi tränar på kartvikning, tumgrepp, passa och följa med på kartan. Orange/Violett-grupp samlas vid Pixbo tennishall - GOF Teknikträning 

27/2 Samling vid Herkulesgården där vi gemensamt tar oss till Långvattnet för orientering. 

Väl mött! 

/ Ungdomsledarna 

Vill du lära dig mer om orientering?

  • 1 feb 2024

image: Vill du lära dig mer om orientering?

Orientering är en av de sporter som inte kräver någon skolning från barnaår. Det går alldeles utmärkt att lära sig hur man använder karta och kompass som vuxen! Och strunta i det där med lokalsinne. Det viktiga är att förstå hur naturen är avbildad med hjälp av karttecknen och vilket håll kompassnålen pekar åt!

Den 15 till 17 mars håller vi i en intensivkurs för vuxna i orientering vid Herkulesgården! Det blir kvällspass på fredagen följt av dagpass på lördagen. Under söndagen får alla chansen att testa sina nyvunna kunskaper på en riktig orienteringsbana anpassad för nybörjare. 

Vill ni veta mer eller anmäla er direkt hör ni av er till Håkan Höglind på hakan.hoglind@gmail.com

Välkomna!

Informationsträff om Vasaloppet

  • 1 feb 2024

image: Informationsträff om Vasaloppet

torsdag 8 februari kl. 18.00 i Herkulesgården håller vi informationsträff om Vasaloppet!

Vi pratar ihop oss om upplägg, resa, mat, boende och andra logistiska förehavanden. Janne Adolfsson håller i trådarna. Välkomna!

Bild från vasaloppet.se