Nyheter

FK Herkules laddar för ett historiskt 10mila 2024

  • 14 jan 2024

image: FK Herkules laddar för ett historiskt 10mila 2024

Som de flesta nog känner till blir det ett nytt upplägg för dam- och herrkavlarna när 10mila avgörs i Nynäshamn 3–5 maj. För att göra tävlingarna mer jämlika blir det numer nattsträckor också för damerna, och damernas tävling förlängs dessutom från 5 till 6 sträckor. Läs mer om upplägget här. Ungdomskaveln avgörs som vanligt på lördag dag.

FK Herkules vill naturligtvis delta med så stor uppslutning som möjligt! Vi vill därför uppmuntra till mycket nattorienterande under våren så att vi står väl rustade inför stafetterna. Under vintern pågår Göteborgsserien Mareld cup som erbjuder fina tävlingslika nattlopp. Håll också utkik i eventor efter andra närarrangemang bland våra grannklubbar. När den ordinarie säsongen startar erbjuds följande natt-orienteringar på någorlunda nära avstånd. Observera att GMOK i år tjuvstartar säsongen med JanOari:

  • 26 januari: JanOari, Knipeflågsbergen
  • 8 mars: Kattegattnatt, Skedala
  • 22 mars: Hjortnatta, Alingsås
  • 28 mars: Häxjakten, Skara
  • 5 april: Tibrotrippeln, Tibro
  • 26 april: Öppet Skaraborgsmästerskap, Falköping

Uttagningskommittén för 10mila utgörs av Erik L och Oskar A för herrarna och Laila H och Linnéa B för damerna. Vi siktar på att hålla en mindre samling i början av mars för att komma igång med planeringen och snacka ihop oss om vem som vill springa vilken sträcka. Nu taggar vi upp!

Prioriterade orienteringstävlingar i vår!

  • 14 jan 2024

image: Prioriterade orienteringstävlingar i vår!

Som en liten present från OL-kommittén bifogas en lista över OL-tävlingar under januari–juli i år. Skriv ut (och förstora) och sätt upp på kylskåpet! Vi tycker om när många tränar och tävlar mycket, så att vi alla förblir friska och glada.

Årsmöte 2024

  • 8 jan 2024

image: Årsmöte 2024

Tisdag 20 februari är det dags för FK Herkules årsmöte. Vi träffas i Herkulesgården kl. 19.30. Eventuella motioner ska vara styrelsen tillhanda senast 5 februari. Välkomna!

After run med tema inomhusorientering!

  • 4 jan 2024

image: After run med tema inomhusorientering!

9 januari 19.30 Herkulesgården: inomhusorientering med Johan Wettergren.

Vi lägger helgerna bakom oss och startar upp det nya året med fokus på inomhusorientering! Denna nya orienteringsgren har på kort tid blivit omåttligt populär. Johan Wettergren är en som tidigt blivit skicklig både som utövare och banläggare och på tisdag 9 januari kommer han att presentera både teoretiska och praktiska grunder.

Johan inleder med att gå igenom en karta, beskriva normen och förklara hur man kan tänka när man tar sig an en inomhusbana. Därefter får vi själva, enskilt eller i grupp, testa oss fram på en ny karta, som vi avslutningsvis går igenom tillsammans. Passet passar bra både för den som aldrig testat inomhusorientering och för den som redan börjar bli rutinerad!

Blir ni sugna på att testa så ordnas inomhusorientering i Kungsbacka redan 13/1, och i Falkenberg 28/1. Håll utkik i eventor.

Bild: utsnitt från SOFT-material