Nyheter

Äventyr med Frisksport

  • 28 apr 2023
  • frisksport, frisksportförbundet

Den 7 juni har alla klubbens ungdomar mellan 13 och 20 år chans till ett spännande äventyr på Upzone! Frisksportförbundet stöttar så att alla ska kunna vara med. Läs mer i inbjudan nedan och hör av er till Håkan Höglind om ni har fler frågor!

Sommaren står för dörren - vi laddar för skidläger!

  • 23 apr 2023
  • skidor

Skidläger Hafjell 14-17 december (tillsammans med Tolereds AIK) 

Kommande säsong höjer vi ambitionen ytterligare ett snäpp och planerar ett tidigt läger i december så att vi garanterar snökontakt innan julgröten ska ner i maskineriet. Möjligen kan det bli fler läger under säsongen.

Hafjell ligger, precis som Nordseter, i Sjujsöen-systemet i den norra delen av Öyer-fjällen och erbjuder både fjällspår och ett elljusspår utanför husknuten (https://www.skisporet.no/map/destination/478). Vi har preliminärbokat två storstugor med 22-23 sängplatser vardera i området Mosetertoppen. Mer info om stugorna hittar ni här: https://moseter.no/

Boendekostnaden blir cirka 1 500 kr/person om vi fyller båda stugorna och det inkluderar lakan, handdukar och slutstädning.

Vi tar tidig intresseanmälan och observera att vi går ut samtidigt i Tolered och Herkules så säkra er plats genom förskottsbetalning 400 kr/person till Lars Bern, swish 0702-958974. Ange mailadress i betalningen för fortsatt information.

Anmälan kommer med ett personligt ansvar så om man får förhinder får man hjälpa till att hitta någon annan som kan ta över platsen. Stugorna bokas i sin helhet och inte per plats. Slutbetalning blir 1,5-2 månader innan lägret.

Herkules Skogsdåd blev en folkfest!

  • 23 apr 2023
  • orientering

Tack till samtliga deltagare och funktionärer som bidrog till ett mycket lyckat Herkules Skogsdåd. I strålande solsken samlade tävlingen nästan tusen deltagare. En folkfest för alla åldrar – från lilla Liv på tre månader till den 90-årige kämpen Carl-Henrik!

Lördagen 22 april arrangerade vi Herkules Skogsdåd, vår orienteringstävling som går av stapeln varje år i april. Årets tävling bjöd på långdistansbanor, med tävlingsarenan förlagd till Herkulesgården.

Det är många funktioner som ska gå i lås för att ge löparna en fin dag, både i skogen och på arenan, och det lyckades vi med fullt ut! Vi vill rikta ett stort tack till alla funktionärer som på olika sätt hjälpte till i arbetet med att skapa en riktig pangdag. TACK!

Laila Höglund, Per-Olov Davallius och Jan Adolfsson i tävlingsledningen bugar och tackar!

Avslutning på nybörjarkursen!

  • 20 apr 2023
  • orientering, ungdomssektionen

Tack alla härliga barn som deltog i Herkules nybörjarkurs i orientering! Sammanlagt hade vi 18 barn som under fem tisdagskvällar lärde sig grunderna i orientering med hjälp av våra ledare Laila och Håkan. Massor av spring och glada skratt!

I samband med Herkules Skogsdåd på lördag kommer många av barnen testa på att tävla för första gången. Det kommer att gå finfint! 

Alla barn som är intresserade av att testa på orientering är välkomna till vår tisdagsträning vid Herkulesgården. Vi startar kl 18:00 och ingen förkunskap krävs. Kontakta oss på info@fkherkules.se om du vill ha mer information.