Nyheter

Sista utegympan för vuxna idag!

  • 28 aug 2023

Idag måndag 28 augusti hålls sommarens sista utegympa för vuxna vid Herkulesgården 18.00. Från och med 4 september kör vi inomhus igen, i Glasbergsskolan. Då är det också 19.00 som gäller. Välkomna!

Ännu ett SM-löv till Hannes Persson!

  • 27 aug 2023
  • orientering

I helgen avgörs SM-disciplinerna medeldistans och stafett i skogarna runt Sundsvall. Igår avgjordes medeldistansen och Hannes Persson sprang till sig en finfin åttondeplats i den tuffa H18-klassen! Efter en försiktig start sprang Hannes snabbare och snabbare genom den krävande banan och nådde till slut alltså en åttondeplats, drygt fyra minuter efter segraren och namnen Hannes Mogensen från OK Ravinen. Stort grattis Hannes! 

Barngympan startar igen på måndag 21/8

  • 17 aug 2023

Dags för FK Herkules populära barngympa att starta upp för hösten!

Vår barngympa med fokus på rörelseglädje drar igång igen efter sommarlovet. Vi kör barngympan utomhus vid Herkulesgården på måndagar mellan klockan 17:45 och 18:30. Alla barn är välkomna oavsett ålder, men aktiviteterna är främst inriktade för barn i åldern 07 år.

Medlemskap i FK Herkules kostar 250 kr per kalenderår för barn (familjemedlemskap: 900 kr). Men nya deltagare får gärna prova på några gånger helt förutsättningslöst.

För mer information, kontakta kickistina@hotmail.com eller info@fkherkules.se.

Välkomna!

 

Fina ungdomslopp på Götalandsmästerskapen!

  • 14 aug 2023
  • orientering, ungdomssektionen

I helgen avgjordes Götalandsmästerskapen i orientering som är särskilt inriktat för ungdomar mellan 13 och 16 år. Klubben hade tre löpare till start: Olof Karlsson i H13 (bilden), Elina Karlsson i D15 och Alva Junkell i D15. De gjorde alla tre jättefina tävlingar, såväl i de individuella loppen som i den avslutande stafetten. Allra bäst gick det för syskonen Karlsson som knep varsin silvermedalj! Elina i sprintdistansen och Olof i långdistansen. Stort grattis till er alla tre!

Herkules Sommarlovsläger!

  • 12 aug 2023

Vårt tredagars sommarlovsläger avslutades i torsdags. Det blev ett mycket lyckat arrangemang som lockade nästan 20 barn. Det lite halvtrista vädret var inget som förskräckte de här pigga barnen. De studsade glatt ut i naturen på aktiviteter som orienteringslek, femkamp, skattjakt och tipspromenader. Vilken härlig entusiasm!

Daglägret arrangerades även i år helt och hållet av FK Herkules egna ungdomar. Vi är så stolta över alla fina tjejer och killar som vi har i klubben!

Stort tack till de ansvariga ledarna för daglägret – Alva Junkell, Elina Karlsson och Emma Wissler. Och naturligtvis även till deras duktiga hjälpledare Tess Andersson, Elsa Wissler, Ester Georgii, Ester Bönström och Leopold Wöhri. Grymt bra jobbat!

O-Ringen 2023

  • 10 aug 2023

I sista veckan i juli genomfördes O-Ringen i Åre. Fem dagars härlig orientering för både elit och motionärer. Väldigt roligt att så många som 43 herkuliter deltog. Grattis allihop till fina prestationer!

Några prestationer sticker särskilt ut i resultatlistan. Hannes Persson imponerar med att komma in på en 16:e plats sammanlagt i den tuffa klassen H18 Elit. Totalsegrar blev det för Axel Persson i H12 och Laila Höglund i D60 (i Lailas 51:a O-Ringen!). Simon Flinta lyckades dessutom kamma hem en etappseger sista tävlingsdagen.

Nästa år arrangeras O-Ringen vid Smålandskusten med huvudort i Oskarshamn. Det ser vi fram emot!

Gunnebo Mat och Hantverk

  • 7 aug 2023

image: Gunnebo Mat och Hantverk

Vi från FK Herkules har fått möjligheten att ansvara för att bemanna entréerna på Gunnebo Mat och Hantverk den 9/9 och 10/9. Vi behöver nu hjälp med att bemanna upp entréerna!

Gunnebo Mat och Hantverk 2023