Nu satsar klubben mot nya 10mila 2024!

  • 16 okt 2023
  • orientering

image: Nu satsar klubben mot nya 10mila 2024!

Efter många och långa debatter är det nu äntligen klart att 10mila görs om och får ett mer likvärdigt upplägg från och med 2024! Nu blir det nattlöpning för både damer och herrar och de båda klasserna springer sina sträckor om lott från lördagkvällen med målgång på söndag morgon. Läs mer om upplägget i senaste bulletinen.

I FK Herkules vill vi därför göra en extra satsning mot 10mila, med särskilt fokus på nattorientering under vintersäsongen 23/24, så att vi står väl rustade på startlinjen för 10mila i Nynäshamn den 4 maj. Förhoppningen är att vi kommer till start med minst ett lag i respektive kavle: ungdom, dam och herr.

Satsningen genomförs i två led. För det första uppmuntrar vi alla ungdomar, seniorer och veteraner att delta i disktriktets vinterserie Marelds nattcup. Med nattcupen får vi kontinuerlig natt-träning i tävlingslika förhållanden. Cupen består av sju etapper med start 2 november. Läs mer om Marelds nattcup på eventor. De torsdagar som inte har nattcup springer vi reflexbana eller på fasta kontroller. För det andra kommer vi med jämna mellanrum erbjuda föreläsningar med inriktning mot konditionsträning i allmänhet, och nattorientering i synnerhet. Träffarna hålls i Herkulesgården efter ordinarie tisdagsträning och klubben bjuder på kvällsfika. Hela programmet är ännu inte spikat, men första träffen hålls 14 november och då kommer Janne Adolfsson ge flera perspektiv på träningslära för konditionsidrottare.

Vi hoppas på god uppslutning och fin utveckling under vintern! Nu kör vi!