Nyheter

SM-guld till Laila Höglund

  • 26 jun 2023
  • orientering

Igår söndag avgjordes årets första SM-tävlingar, i den ultralånga orienteringsdistansen. Då såg Laila Höglund till att ge sig själv och FK Herkules ett glimrande SM-guld! Laila berättar att hon fick kämpa rejält för att ta hem guldet eftersom hon råkade göra ett misstag tidigt längs banan. Med det sagt så bjöd dagen på ordentliga utmaningar för samtliga deltagare, med de långa banorna i fjällmiljön i Idre. På bilden syns Laila flankerad av tvåan Sara Snogerup (till höger) och trean Elisabeth Fries. Grattis Laila!

Säsongsavslutning för barngympan – TACK till Kristina!

  • 13 jun 2023

Vår barngympa har haft avslutning för vårterminen. Tack till alla härliga ungar och deras föräldrar! Och megastort TACK till Kristina Karlsson som nu lämnar över stafettpinnen till nya ansvariga för den här uppskattade aktiviteten. Kristina har under många, många år varit ledare på barngympan (tillsammans med Johanna Borin, Maria Dahl och Robert Sehested i olika perioder, och förstås även Elina och Olof). Kristina har gjort ett enastående bra jobb som ledare, i ur och skur. Alltid lika entusiastisk och glad. Fast Kristina ser det förstås inte som ett jobb, utan mer som ett nöje. Och dessutom så är det enligt henne alltid sol på måndagskvällarna!

Kristinas mantra när det gäller barngympan är rörelseglädje. Rörelseglädje som innebär massor av spring, skutt och glada skratt. Och utevistelse är så klart den allra bästa förutsättningen för fysisk aktivitet. Hon tror starkt på att det här har positiv effekt på barnens hälsa och välbefinnande. Det kan nog vi alla skriva under på!

Höstterminen av barngympan startar 21 augusti. Välkomna då!

Äventyr på hög nivå!

  • 13 jun 2023

I förra veckan var drygt 20 ungdomar från FK Herkules och Sjövalla FK till Upzones äventyrspark i Skatås. Det blev en spännande kväll med massor av upplevelser och kul gemenskap. Här fick man bland annat prova på klättring och testa den nervkittlande höghöjdsbanan där man kastar sig ut och svischar fram över trädtopparna! Häftigt, pirrigt och roligt var de allmänna omdömena från ungdomarna efteråt. Och så klart – det här vill vi gärna göra om! Tack till Håkan Höglind för bra initiativ!

Sommargympa för alla!

  • 12 jun 2023
  • motion

Under sommarmånaderna lämnar vi Glasbergshallen och kör vår måndagsstyrka ute i det fria vid Herkulesgården. En timmes cirkelträning med egna kroppen som vikt, varje måndag 18.00. Alla är välkomna, såväl medlemmar som ännu inte-medlemmar! Kom som du är – ingen anmälan krävs!

DM i sprint gav ett gäng guldmedaljer!

  • 12 jun 2023
  • orientering, ungdomssektionen

I helgen avgjordes disktriktsmästerskapen i orienteringens sprintdisciplin och FK Herkules kammade hem dubbla tripplar! I lördagens stafett i Björkekärr stod klubben som segrare i H12 med Arvid Junkell och Axel Persson (bilden), i D16 med Alva Junkell och Elina Karlsson och i D100 med Maria Junkell och Gisela Lind. Dagen därpå avgjordes de individuella distanserna bland spårvägar och höghus i Flatås. När resultatlistorna räknats samman kunde vi glädjas åt tre nya segrar: Axel Persson i H12, Linnéa Bäckström i D45 och Laila Höglund i D60. Grattis!