Nyheter

Sista chansen att hänga med på skidlägret i Hafjäll!

 • 29 sep 2023
 • skidor

Senaste uppdateringen: Nu finns det bara en plats kvar! Vill ni veta mer om resan kan ni kontakta Bengt på bengt.bern@gmail.com eller 0702 958974.

Här kommer en påminnelse om skidlägret i Hafjell 14 till 17 december (tillsammans med Tolered) för er som vill följa med. Nu börjar det bli fullt! Det finns en liten möjlighet att hyra ett annex också om vi skulle bli fler än 46 deltagare.

Hafjell ligger, precis som Nordseter, i Sjujsöen-systemet i den norra delen av Öyer-fjällen och erbjuder både fjällspår och ett elljusspår utanför husknuten (https://www.skisporet.no/map/destination/478). Vi har preliminärbokat två storstugor med 22-23 sängplatser vardera i området Mosetertoppen. Mer info om stugorna hittar ni här: https://moseter.no/

Boendekostnaden blir totalt cirka 1500 kr/person om vi fyller båda stugorna och det inkluderar lakan, handdukar och slutstädning.

Säkra er plats genom förskottsbetalning 400 kr/person till Lars Bern, swish 0702-958974. Ange mejladress i betalningen för fortsatt information.

Anmälan kommer med ett personligt ansvar så om man får förhinder så får man hjälpa till att hitta annan som kan ta över platsen. Stugorna bokas i sin helhet och inte per plats Slutbetalning blir 1,5-2 månader före lägret.

Grattis Owe!

 • 27 sep 2023

image: Grattis Owe!

Minst en gång i veckan, från tidig vår till sen höst, klipper han gräsmattorna vid Herkulesgården. Och har gjort så de senaste 15 åren. Plus allt möjligt annat pyssel med klubbstugan och olika funktionärsuppdrag. Tack vare honom har vi en gräsplan i Wembley-klass! I går uppvaktade klubben Owe Ekbäck i samband med hans 85-årsdag. Den charmige hedersmannen från Vilhelmina har inga planer på att pensionera sig. Det är vi mycket glada för. Grattis på födelsedagen, Owe!

Rambo Mosse Night Trail 2023

 • 24 sep 2023

image: Rambo Mosse Night Trail 2023

Premiären förra året blev en stor framgång. Väldigt roligt med alla lovord som vi fick av deltagarna. Torsdagen 30 november är det dags för årets upplaga av Rambo Mosse Night Trail

Samma bana som förra året. Vi har lagt till en vätskestation, annars samma upplägg som 2022. Och så hoppas vi förstås på samma succé i år! Max antal deltagare är 250, så vänta inte för länge med att säkra din plats till tävlingen. Anmälan görs i RaceID.

Sprid gärna vidare inbjudan till Rambo Mosse Night Trail till alla som kan vara intresserade av en löpupplevelse utöver det vanliga!

Medlemmar i FK Herkules har rabatt på anmälningsavgiften (kontakta tomas.akerstrom@hotmail.com för mer information).

Klubbmästerskap i terränglöpning och natt-orientering

 • 22 sep 2023

image: Klubbmästerskap i terränglöpning och natt-orientering

Tisdagen den 17 oktober är det dags för det årliga klubbmästerskapet i terränglöpning, längs våra motionsspår i anslutning till Herkulesgården. Anmälan görs i Eventor, eller till Laila Höglund. Klasser, distanser och starttider enligt nedan.

F/P 8: 1 km, start 18.10

F/P 10, 12, 14: 2,5 km, start 18.20

F/P 16, K/M 21, 45, 55, 65: 5 km, start 18.20

Och dessförinnan är det dags för KM i natt-orientering. Tävlingen skulle ha hållits i våras men fick ställas in på grund av snökaos. Nu görs ett nytt försök 28 september, i Änggårdsbergen. Anmäl er i Eventor.

MTBO-SM 2023

 • 21 sep 2023

image: MTBO-SM 2023

FK Herkules och Tolereds AIK arrangerade i helgen SM i mountainbikeorientering. Arena och mål på gräsplanen vid Herkulesgården. Nästan 300 tävlande, i alla åldrar, både på lördag och söndag. Ett mycket vällyckat evenemang där till och med vädrets makter var med oss. Vilken härlig helg det blev!

Programmet inleddes på lördagen med en snabb, intensiv sprint på stigar och motionsslingor i Gunnebo-området. Dagen efter var det långdistans i naturområdet mellan Mölnlycke och Mölndal. Och söndagens banor var definitivt långa och utmanande, både fysiskt och tekniskt. Efter två dagars tävlande var det trötta men glada orienterare som packade ihop sina svettiga kläder och utrustning inför hemfärden (efter ett besök i cafeterian förstås!). Fantastiskt kul med all positiv återkoppling som vi fått av deltagarna under helgen!

Vi bugar och bockar till alla orienterare som deltog i SM-tävlingarna – grattis till grymma prestationer! Stort tack också till samtliga funktionärer som var involverade i arrangemanget, inte minst tävlingsledarna Helena Svensson, Alva Jonsson och Jonas Rothén. Det här gjorde vi bra!

Sörmlands 100 Endurance - 164 km löpning!

 • 19 sep 2023

image: Sörmlands 100 Endurance - 164 km löpning!

Ultraloppet Sörmlands 100 Endurance Run gick av stapeln i helgen. Loppet slingrade sig genom Sörmlands böljande landskap, från Mariefred till Oxelösund. En sträcka på 164 kilometer. Ja, 16,4 mils löpning! FK Herkules urstarka Linnéa Bäckström genomförde loppet med bravur och korsade mållinjen efter drygt 27 timmar på en femte plats. Ofattbart att hon ser så förbluffande pigg ut när hon tar emot sin medalj direkt efter målgång. Grattis Linnéa till en vansinnigt imponerande prestation!

FK Herkules fyller 90 år!

 • 15 sep 2023

Snart är det PARTY! Ni har väl skrivit in lördag 30 september i era kalendrar? Alla medlemmar hälsas välkomna till vår jubileumsfest. Firandet börjar kl. 16:00. Vi håller mestadels till utomhus vid Herkulesgården. Så kläder efter väder. Och på tal om kläder, ha gärna på er något Herkules-plagg, ju äldre desto bättre!

Mat serveras kl. 18:00. För att få en uppskattning hur mycket mat och dryck som vi ska köpa in, ber vi er att skicka en preliminär anmälan senast 26/9 på mejl till party@fkherkules.se. Inget bindande på något sätt, och alla medlemmar är välkomna att droppa in även utan någon föranmälan. Det enda som är obligatoriskt är ett glatt humör!

Gunnebo Mat och Hantverk

 • 15 sep 2023

Gunnebo Mat och Hantverk genomfördes i helgen. Två soliga dagar fyllda med utställare, demonstrationer och prova-på. Ett väldigt populärt evenemang. Festivalen lockade nästan 4,000 besökare.

FK Herkules hade ansvaret för entréerna under festivalen. Stort tack till alla ni som ställde upp som funktionärer, inte minst till Emma N och Johan P-G som koordinerade vår insats. Allt gick bra. Besökarna fick ett trevligt välkomnande. Arrangören var mycket nöjd. Och snart trillar det in en god slant på klubbens bankkonto, att användas i vår verksamhet.

Snabba tjejer på Ungdoms-SM i orientering

 • 12 sep 2023
 • orientering, ungdomssektionen

Årets ungdoms-SM för 15- och 16-åringar hölls i helgen i trakterna runt Karlskrona. För FK Herkules räkning deltog Elina, Alva och Emma. Alla tre stod för fina lopp med flera framskjutna placeringar under de tre distanserna: sprint, långdistans och den avslutande distriktsstafetten där tjejerna representerade Göteborgs OF. Snyggt jobbat!

Veteran-SM i orientering och friidrott

 • 12 sep 2023
 • löpning, orientering

I helgen anordnades veteran-SM i orientering i Tivedens djupa skogar. Tävlingarna pågick i tre dagar och bjöd på sprint, medel och långdistans. Totalt ställde åtta herkuliter upp i tävlingarna och sprang hem fina prestationer. Allra snabbast gick det för våra blåröda löpare i sprintdistansen där vi hade fyra löpare topp 15: Laila, Helena, Per-Olov och Gisela. Och snabbast av alla under helgen var Laila. Hon tog storslam och slog till med seger i alla tre loppen!!!

För några veckor sedan arrangerades också veteran-SM i friidrott på Slottsskogsvallen. Där ställde löpstarke Martin Flinta upp och sprang hem en bronsmedalj på 5 000 meter. Stort grattis till fantastiska prestationer!

Fina resultat för FK Herkules på DM

 • 8 sep 2023
 • orientering

I helgen som gick avgjordes DM i medeldistans och stafett och FK Herkules hade god representation båda dagarna! På lördagens medeldistans kom 31 löpare till start, i såväl tävlingsklass som på öppna banor. Fyra pallplatser kammade klubben hem, varav två guld, för Laila och Axel. På söndagens stafett mönstrade vi totalt sex lag i ungdoms-, senior-, veteran- och propagandaklass. Grattis till fina framgångar!

Och från och med idag fredag startar SM för både ungdomar och veteraner. FK Herkules representeras av fyra tjejer på ungdoms-SM och sammanlagt åtta deltagare i veteran-SM. Lycka till hälsar vi! Tävlingarna kan följas här.

FK Herkules arrangerar SM i mtb-o

 • 8 sep 2023

Nästa helg, 16 och 17 september, arrangerar FK Herkules SM i mountainbike-orientering tillsammans med Tolereds AIK. Vi är väldigt stolta och glada över att vi har fått chansen att arrangera ett svenskt mästerskap! Flera klubbmedlemmar har lagt ner ett gediget arbete under året, inte minst Helena Svensson som är en av tävlingsledarna.

- Vi har jobbat hårt för att skapa så intressanta och rättvisa tävlingar som möjligt. Nu ser vi fram emot två spännande tävlingsdagar i skogarna mellan Herkules och Mölnlycke, hälsar Helena!