Nyheter

Jippi, snart är det vinter och skidläger i Hafjell!

  • 17 jul 2024

image: Jippi, snart är det vinter och skidläger i Hafjell!

Favorit i repris! Snökontakt innan julgröten ska ner i maskineriet.

Skidläger Hafjell 12-15 december tillsammans med Tolereds AIK.

Hafjell ligger, precis som Nordseter, i Sjujsöen-systemet i den norra delen av Öyerfjällen och erbjuder både fjällspår och ett elljusspår utanför husknuten. Vi har preliminärbokat två storstugor med 23 sängplatser vardera så totalt 46 platser, först till kvarn!

Boendekostnaden blir cirka 1500 kr/person om vi fyller båda stugorna och det inkluderar lakan, handdukar och slutstädning.

Vi tar tidig intresseanmälan och observera att vi går ut samtidigt i Tolered och Herkules så säkra er plats genom förskottsbetalning 500 kr/person till Lars Bern, Swish 0702-958974. Ange mejladress i betalningen för fortsatt information.

Anmälan kommer med ett personligt ansvar så om man får förhinder så får man hjälpa till att hitta annan som kan ta över platsen. Stugorna bokas i sin helhet och inte per plats Slutbetalning blir 1,5-2 månader innan lägret.

Mer information om stugorna hittar ni här: https://moseter.no/

Sommarlov – dagläger i orientering!

  • 27 maj 2024

image: Sommarlov – dagläger i orientering!

För fjärde året i rad arrangerar FK Herkules sommarlovsläger för barn och ungdomar mellan 7 och 13 år. Daglägret genomförs 5–9 augusti, mellan kl. 9:00 och 13:00. Huvudledare är Emma Wissler, Elina Karlsson och eventuellt också Alva Junkell. Till sin hjälp har de flera andra av klubbens ungdomar. Massor av spring, skratt och äventyr utlovas! Läs mer i inbjudan och hör av er till Tomas Åkerström om ni har några frågor. Välkomna!

O-ringen Göteborg 2026 – vill du vara med och leda arbetet?

  • 23 maj 2024

image: O-ringen Göteborg 2026 – vill du vara med och leda arbetet?

Våren 2023 skrev Göteborgsklubbarna kontrakt med O-ringen AB om att genomföra ett O-ringen i Göteborg 2026. Därefter startade arbetet och under våren 2024 har en projektledare, Karin Kullman, anställts. Nu behöver en ledningsgrupp bemannas som skall stötta projektledaren.

Det finns sju olika ansvarsområden att tillsätta enligt ovan bild. Om du tycker det skulle vara roligt att bidra i något av områdena eller har frågor om vad de omfattar, kontakta då Pontus Kastrup som är FK Herkules representant i Föreningsrådet för O-ringen Göteborg. Respektive klubb samlar in intresserade personer för vidare förmedling till projektledaren och Föreningsrådet. 

Ledningsgruppen behöver vara bemannad innan Oskarshamn 2024 för besök samt ha en spridning på ålder och kön. Tidsåtgången motsvarar en liknande position i den egna klubben med en ökning under sommaren 2026.

Kontaktuppgifter till Pontus: pontus@kastrups.se; 073-4157040.

Nytt datum för föreläsning om träningslära!

  • 23 maj 2024

Vi annonserade härom veckan om säsongens sista föreläsning om träningslära. Den skulle ha hållits 28 maj, men flyttas till 4 juni 19.30 i Herkulesgården

Varmt välkomna!

Göteborgsvarvet 2024

  • 22 maj 2024

image: Göteborgsvarvet 2024

Varvetveckan är över för i år, och man kan inte annat än imponeras över hur många duktiga löpare vi har i klubben.

Redan på Trailvarvet första dagen satte Sofie Eduards standarden med en 3:e plats i damklassen. Grymt bra! Göteborgsvarvets halvmaraton på lördagen blev en pärs i värmen för de cirka 50 tusen deltagarna. FK Herkules hade en hel hög med löpare med. Alla kom i mål i god stil. Hannes Persson gjorde en fantastisk prestation med att springa in på 167:e plats och en tid strax under 1:20. Hannes var med det snabbast av alla under 20 år. Fredrik Nilsson var också imponerande snabb och kom in bland de 400 bästa.

Ungdomarna tävlade på lite kortare distanser. På Cityvarvet över 4,3 km sprang Elina Karlsson hem en finfin 4:e plats i F17 klassen. Även brorsan Olof gjorde ett starkt lopp i klassen P15. De yngsta sprang Lilla Varvet. Axel Persson var som vanligt blixtsnabb och knep en 3:e plats i P13. Även Oscar Göthe gjorde ett fint lopp i P12.

Bra jobbat, alla Herkuliter!