Nyheter

Teknikföreläsning med Fredrik Bakkman

  • 24 nov 2023

image: Teknikföreläsning med Fredrik Bakkman

På tisdag 5 december håller vi nästa after run-träff och då får vi ett föredrag av ingen mindre än Fredrik Bakkman! Fredrik har en imponerande orienterarkarriär i ryggen och har kammat hem mängder av framskjutna placeringar på de stora scenerna. På meritlistan hittar vi bland annat tiomila-segrar, SM-guld, EM-silver och inte minst ett VM-guld. Fredrik vet med andra ord hur man ska hitta skärmar i skogen och vi ska nu få chansen att höra mer om hur det kan göras på bästa sätt.

I presentationen berättar Fredrik om kontrolltagning och vilka strategier man kan ta till för att plocka kontrollerna så smart och effektivt som möjligt. Hur kan man tänka när man närmar sig kontrollringen? Hur attackerar jag kontrollpunkten på bästa sätt? Och hur förbereder jag utgången så att jag snabbt tar mig vidare till nästa kontroll på smartast vis? Välkomna till Herkulesgården 5 dec 19.30 där Fredrik kommer att berätta om sina erfarenheter och ge oss sina bästa stalltips! Klubben bjuder förstås på kvällsfika.

Foto: Viktor Lindstammer

Snart dags för Rambo Mosse Night Trail!

  • 18 nov 2023

image: Snart dags för Rambo Mosse Night Trail!

Snart är det dags! Förberedelserna inför tävlingen pågår för fullt. Många entusiastiska traillöpare har redan provlöpt banan. Nummerlapparna är tryckta. Våra samarbetspartners har försett oss med fina priser att dela ut. Och inte att förglömma  årets medaljer är tillverkade. Hoppas att vi snart får hänga en medalj om din hals!

Det finns nu endast cirka 50 platser kvar till tävlingen som går av stapeln 30/11. Kom ihåg att anmäla dig på RaceID. Sprid gärna vidare och bjud så klart in dina kompisar. Vi utlovar en häftig upplevelse!

www.rambomossenighttrail.se

Naturpasset 2023 har gått i mål

  • 18 nov 2023

image: Naturpasset 2023 har gått i mål

Tack till alla som har deltagit i årets Naturpasset!

Av de inlämnade startkorten har vi lottat ut fyra vinnare som vinner varsin fin presentbok:  Elisabeth Cullbrand, Joakim Harring, Elisabeth & Henrik Stenqvist samt Charlotte Linder-Lood. 

Tack också till våra samarbetspartners som hjälpt oss med den här aktiviteten: Kronans Apotek i Mölndals galleria, Mölnlycke Cykel & Sport, Stensjö Center och SM Sport.

 Snart är det vår. Då är vi självklart tillbaka med ett nytt Naturpasset!

After run med kvällsfika och föreläsning 14 november

  • 9 nov 2023

image: After run med kvällsfika och föreläsning 14 november

På tisdag 14 november bjuds alla herkulesare – ungdom, junior och senior – på en föreläsning om träningslära. Janne Adolfsson som har en lång friidrottskarriär bakom sig kommer att delge oss sina bästa tips och kunskaper för att lyckas väl i sin konditionsträning.

Vi samlas efter träningen 19.30 och FK Herkules bjuder på kvällsmat. Varmt välkomna!

Välkomna till Stugloppet!

  • 5 nov 2023

image: Välkomna till Stugloppet!

Välkomna till Stugloppet – en riktig klassiker. FK Herkules firar 90-årsjubileum i år. Stugloppet är inte riktigt lika gammalt, men inte så långt ifrån. Häng på och upplev historiens vingslag!

Årets upplaga går av stapeln på söndag 26 november. Gemensam start på hemlig plats kl. 10:00. Efter samling på Herkulesgården joggar vi iväg mot starten kl 9:30. Det går fint att lämna överdragskläder vid starten. Distanserna på banorna varierar mellan 3 och 15 kilometer. Helt enligt traditionen bjuder vi på sopplunch i klubbstugan efter målgång.

Mer information och anmälan på Eventor