MTBO-SM 2023

  • 21 sep 2023

image: MTBO-SM 2023

FK Herkules och Tolereds AIK arrangerade i helgen SM i mountainbikeorientering. Arena och mål på gräsplanen vid Herkulesgården. Nästan 300 tävlande, i alla åldrar, både på lördag och söndag. Ett mycket vällyckat evenemang där till och med vädrets makter var med oss. Vilken härlig helg det blev!

Programmet inleddes på lördagen med en snabb, intensiv sprint på stigar och motionsslingor i Gunnebo-området. Dagen efter var det långdistans i naturområdet mellan Mölnlycke och Mölndal. Och söndagens banor var definitivt långa och utmanande, både fysiskt och tekniskt. Efter två dagars tävlande var det trötta men glada orienterare som packade ihop sina svettiga kläder och utrustning inför hemfärden (efter ett besök i cafeterian förstås!). Fantastiskt kul med all positiv återkoppling som vi fått av deltagarna under helgen!

Vi bugar och bockar till alla orienterare som deltog i SM-tävlingarna – grattis till grymma prestationer! Stort tack också till samtliga funktionärer som var involverade i arrangemanget, inte minst tävlingsledarna Helena Svensson, Alva Jonsson och Jonas Rothén. Det här gjorde vi bra!