Göteborgsvarvet 2024

• 22 maj 2024

image: Göteborgsvarvet 2024

Varvetveckan är över för i år, och man kan inte annat än imponeras över hur många duktiga löpare vi har i klubben.

Redan på Trailvarvet första dagen satte Sofie Eduards standarden med en 3:e plats i damklassen. Grymt bra! Göteborgsvarvets halvmaraton på lördagen blev en pärs i värmen för de cirka 50 tusen deltagarna. FK Herkules hade en hel hög med löpare med. Alla kom i mål i god stil. Hannes Persson gjorde en fantastisk prestation med att springa in på 167:e plats och en tid strax under 1:20. Hannes var med det snabbast av alla under 20 år. Fredrik Nilsson var också imponerande snabb och kom in bland de 400 bästa.

Ungdomarna tävlade på lite kortare distanser. På Cityvarvet över 4,3 km sprang Elina Karlsson hem en finfin 4:e plats i F17 klassen. Även brorsan Olof gjorde ett starkt lopp i klassen P15. De yngsta sprang Lilla Varvet. Axel Persson var som vanligt blixtsnabb och knep en 3:e plats i P13. Även Oscar Göthe gjorde ett fint lopp i P12.