Göteborgsvarvet 2022 - FK Herkules i topp!

  • 22 maj 2022

Efter två eländiga pandemi-år var det äntligen möjligt att genomföra Göteborgsvarvet. Roligt att så många Herkuliter sprang loppet.  

Flera av våra löpare kom högt upp i resultatlistorna. Seger blev det för Camilla Berggren i K45. Stort grattis! I den stenhårda konkurrensen räckte Camillas tid 1.25,08 till en sammanlagd 38:e plats bland damerna. Imponerande! Ruskigt snabbt sprang också Martin Flinta och Fredrik Nilsson i herrklassen. Med tider på lite drygt 1.18 blev båda med marginal topp 200 i tävlingen. Grymt bra!  


Lite intressant att FK Herkules placerade sig bättre i både dam- och herrklassen än Mölndals AIK. Kanske skulle vi bjuda in MAIK-löparna till att vara med på våra tisdags-intervaller! 


Roligt också att vi hade flera ungdomar som sprang de lite kortare loppen i samband med Göteborgsvarvet. Och gjorde det framgångsrikt. Till exempel blev Elina Karlsson 5:a i damklassen på Cityvarvet. Elina som bara är 14 år sprang det 4,3 km långa loppet på 16,12. Det innebär ett tempo på 3,46 min/km - ungefär samma tempo som våra topp-herrar Flinta och Nilsson höll på det långa loppet! Vi har massor av barn och ungdomar i träning, så återväxten är god. Det lovar gott för framtida Göteborgsvarv!