En hjälpande hand i Corona-tider?

  • 25 maj 2020

Från FK Herkules styrelses sida ställer vi oss positiva till nedanstående förfrågan från Riksidrottsförbundet. Känner du att du kan och vill ställa upp - gå in på den bifogade länken och anmäl ditt intresse. Tack på förhand! Mvh Tomas

En hjälpande hand i Corona-tider?

 

Riksidrottsförbundet är en av flera ideella organisationer som beslutat att samverka för att ge stöd till kommuner med att hjälpa äldre som ombetts stanna hemma. Detta är ett samarbete mellan Riksidrottsförbundet, Svenska Röda Korset, Svenska kyrkan, Rädda Barnen och Sveriges Stadsmissioner. Initiativet kommer från Myndigheten för samhällskydd och beredskap (MSB) och Sveriges kommuner och regioner (SKR).

 

Stödinsatser som kan bli aktuella är att handla mat, hämta mediciner och liknande. Genom samarbetet vill RF-SISU Västra Götaland skapa bättre förutsättningar för äldre och sårbara att kunna följa Folkhälsomyndighetens råd –att i möjligaste mån stanna hemma.

 

Vi vill nu skicka en förfrågan till idrotten i Västra Götaland för att se om det finns intresserade föreningar eller enskilda person som kan tänka sig ta emot en förfrågan om att hjälpa till med tex. handla mat, mediciner m.m.

 

Anmäl ditt intresse här :

Med vänliga hälsningar

Sara Nilsson

 

Idrottskonsulent Mölndal

RF-SISU Västra Götaland

Adress: Mejerigatan 1, 412 76 Göteborg

Tel: 0709-265834  | E-post: sara.nilsson@rfsisu.se

www.rfsisu.se/vastragotaland