Livelox

  • 11 apr 2019

Livelox är ett analysverktyg där orienterare kan ladda upp sin rutt i verktyget där denna blir mappad mot en aktuell kartbild från ett lopp som man har sprungit. Man kan då analysera sina vägval i efterhand med syftet att bli en bättre orienterare.

Det enklaste sättet att göra detta är med hjälp av en så kallad smartphone, men det kan vara lite knöligt att ha med denna ut i skogen så de flesta brukar använda sig av en GPS klocka. För att få rutten uppladdad från klockan är den bästa metoden att man använder sig av ett program som heter Strava. Strava finns som applikation till de mest vanliga telefoner, och de flesta GPS klockor går att synkronisera med Strava. Har man inte en telefon eller en GPS klocka kan man rita in rutten för hand. 
Det finns inga kostnader kopplade till att ladda upp rutter i vare sig Strava eller Livelox, dock finns det en begränsning i Livelox som innebär att man bara kan se en löpare åt gången. Det blir lite svårare att jämföra sig med andra.
Det som klubben har gjort nu är att vi har betalat in en klubbprenumeration till Livelox vilket medför att man som klubbmedlem kan se samtliga löpare per klass samtidigt i verktyget och jämföra sin rutt med de andra löparna. Detta fungerar för tävlingar upp till distriktsnivå, för tävlingar på distriktsnivå eller högre behövs en personlig prenumeration som kostar 299kr per år.
För att enklast komma igång med detta så går man till www.livelox.com, här kan man logga in med samma uppgifter som man har i Eventor. Dessa system är hopkopplade. Här kan man även läsa mer om hur man går tillväga för att ladda upp rutter.
Prenumerationen gäller från idag och ett år framåt.