Nyheter från förbundet

  • 1 maj 2018

Här kommer nyhetsbrev nr 4 för i år! Nyhetsbrevet innehåller lite allmän information om vad som är på gång inom Frisksportrörelsen.

Missa inte att söka bidrag från Bängt Bodén och Minnesfonden!

Bängt Bodéns Ungdomsfond
Nu är det hög tid att söka stipendium från Bängt Bodéns Ungdomsfond som kommer att delas ut under rikslägret i Karlsborg i sommar! Läs mer om fonden på vår hemsida www.frisksport.se där du också hittar ansökningsblankett (under Medlem/Blanketter) Du kan också få blankett via kansliet, tel.nr 0156-532 10 eller kansli@frisksport.seAnsökan ska vara kansliet tillhanda senast den 30 maj.

Minnesfonden

Klubbar, distrikt eller enskilda medlemmar i Frisksportrörelsen kan söka bidrag från Frisksportens Minnesfond för ”verksamhet som främjar frisksportrörelsen”. Styrelsen i SFF beslutar om bidraget. Du skickar din ansökan till kansliet via mejl kansli@frisksport.se eller per post till Frisksportkansliet Stensund 619 91 Trosa. Det går att söka bidrag från fonden under hela året!

 

Verksamhetsberättelser och kontaktuppgifter

Har ni inte skickat in er verksamhetsberättelse till kansliet ännu? Då är det hög tid nu! Ni får gärna skicka med ert årsmötesprotokoll också. Kom ihåg att nytt för i år är att vi behöver veta hur många aktivitetstimmar ni haft under året och även hur era medlemsavgifter ser ut. Fyll också i bifogade kontaktuppgiftsblankett så att vi får veta vem vi ska kontakta vid olika tillfällen!

 

Hur gammal är klubben?
Det vore kul att veta hur gammal just er klubb är – skicka gärna ett mail och berätta när klubben bildades och gärna lite info runt omkring bildandet om ni vill! Ser fram emot lite kul läsning!

 

Avtal med Scandic Hotels

Scandic Hotels har avtal med alla förbund och organisationer i landet vilket gör att vi får rabatt på logi och mat mm. Det gäller både för möten, konferenser och boende och för både klubbar och distrikt.
De rabatter som finns är:
10% rabatt på logi

30% rabatt på dags-/kvällspaket

50% rabatt på lokalhyra

20%rabatt på förbeställd mat o dryck 

Hör bara av er direkt till hotellet om ni vill boka och uppge vårt avtalsnummer som är D559868778 så får ni era rabatter.

 

Höstkursen
Den 5–7 oktober är det dags för Höstkurs igen! Även om det känns långt dit, och vi vill njuta av en härlig sommar först, så skulle vi vilja veta om ni har några tankar kring vilka kurser vi ska ha då? Vad behöver ni för utbildningar i klubbarna för att ni ska kunna göra era aktiviteter. Har ni tips på några nya saker vi kan ha med på kursen? Hör gärna av er till kansliet med idéer! Än så länge är det inte bestämt var kursen ska vara i år så mer info kommer framöver.

 

MyClub – vårt medlemsregister
Snart börjar den nya förordningen GDPR att gälla. Den ersätter den gamla personuppgiftslagen. I och med den nya lagen så skärps kraven på hur företag och organisationer hanterar personuppgifter. Vi kommer inom kort att få information från MyClub om hur de ska underlätta för oss att göra rätt när vi hanterar medlemsregistret. Återkommer med mer info om detta. 
Det ni kan göra innan dess är att se till att registret är uppdaterat så att inga ”gamla” medlemmar ligger kvar i registret. Se också till att ni inte har några ”vilande” medlemmar. Lägg också in adresser på alla medlemmar så att de får Frisksporttidningen som ingår i medlemskapet!

Har du problem med MyClub och behöver hjälp? Tveka inte att höra av dig till kansliet! 
	</div>
	<div class= Dela