25-manna 2013 - en resumé

  • 14 okt 2013

Klockan 15:00 är alla från Herkules samlade vid bussen under Mölndalsbro. Bussen startar enligt planen och rullar ut på 40-vägen.

Tiden går i samma tempo som vanligt och efter ett tag är vi framme i Jönköping där vi plockar upp en löpare från en av klubbarna i våra lag. IK Uven och Skidklubben. Vi har satt ihop två lag med dessa tre klubbar. Bussen är snart framme i Ödeshög där vi äter en god middag, några väljer Dinners och några väljer Burger King. Efter middagen går alla ombord på bussen för den sista biten och framåt halv tio är vi framme i nordvästra utkanten av Stockholm. Några avslutar kvällen med att se Zlatan göra två-ett på Österrike i VM-kvalet.

Nästa morgon är det upp runt klockan sex och efter en fin hotellfrukost är vi på väg ut mot bussen som klockan sju startar sin färd ut mot tävlingscentralen. Vi anländer och slår upp tält och vimplar på vår tältplats som är placerad nära målgången och växlingen.  Snart går startskottet och alla lagen springer iväg in i skogen. Efter ett tag kommer löparna in och växlar ut till sträcka två och våra lag har gjort bra förstasträcklopp.  Andra sträckan där Laila Höglund springer ut startar och snart är även lag två med Lovisa Leman ute.

Solen börjar stiga på himlen och klockan har passerat tio när Laila Höglund kommer springande in i mål och växlar ut till tjejerna från Uven går ut för lag två. Efter ett tag växlar även lag ett och några från Uven och skidklubben går på nästa sträcka. Speakern pratar på och de bästa lagen fortsätter att växla och efter ett tag börjar lag två växla ut på sträcka fyra och Nils Hammar, Mattias Lauri, Viktor Le Claire och Mari Louise Persson går ut. Efter en stund växlar även lag 1 och sträckans löpare springer iväg. 

När dessa löpare varit ute ett tag kommer lag två och växlar till sträcka fem där Erik Lauri med några uvar springer ut. Efter några minuter kommer även löparna från lag ett och det dags för Stefan Hammar, Mikael Svenson, Magnus Wall Jungbjer och jag att ge sig ut på sträcka fem. Det tar en dryg timme och då har redan lag två växlat vidare till sträcka sex där bland andra Fredrik Forsman och Roger Lundin springer. Efter dem följer lag 1 på sträcka 6.

Snart är dessa sträckor avklarade och lag två med Karin Axelsson ger sig ut på sträcka 23. Mer hinner inte hända innan det är dags för omstarten och alla övriga löpare får gå ut samtidigt. Niklas Ståhl springer 24:e sträckan för lag 2 och Agnetha le Claire på sista. De sista sträckorna för lag ett springs av Kristian Anderson och Kristina Wall Jungbjer.

När tävlingen är över åker bussen hem till hotellet där alla efter lite dålig kapacitet på restaurangen på olika sätt får mat. Några går till en pizzeria medan några stannar på hotellet. Alla går och lägger sig och imorgon är det dags för 25mannakorten.   

Vi går upp en halvtimme senare än dagen innan och alla har packat allt när vi beger oss ut mot bussen och lämnar hotellet. Vi anländer till tävlingen och de tidigaste löparna börjar förbereda sig för loppet. Alla springer och vädret är lika fint som gårdagen utan ett moln på himlen. Efter tävlingen med blandade resultat går vi mot bussen och påbörjar färden hem mot Mölndal. Vi stannar i Mjölby på hemvägen och sen återstår bara den sista biten hem.


/Arvid Hammar