25-Manna 2012

  • 9 okt 2012

Alla från Herkules anländer strax innan fyra till Mölndals bro.

Uven kommer från Lindome med bussen och strax efter det är vi alla på väg mot Stockholm, dock lite köer innan vi kommer loss från Göteborg. Resan fortsätter längs fyrtiovägen och snart passerar vi Jönköping. Klockan närmar sig sju och vi framme i Ödeshög för middagsrast. Efter en del köande får vi vår mat och alla är mätta och nöjda när vi rullar ut på E4-an för att köra andra halvan mot Stockholm. Vi anländer framåt elva till Scandic hotell Alvik och det är lätt att somna och imorgon gäller det. Vi ska vara godkända, klara omstarten och slå i alla fall ett av Frölundas lag och några fler lag.

Klockan sex är det frukost nere i hotellrestaurangen och det bjuds på en finmåltid. Alla äter och klockan sju rullar bussen iväg mot 25- mannas tävlingscentral en bit söderut. Det tar en liten stund men det dröjer inte länge förrän vi är framme vid parkeringen och går de 1500 meterna mot TC. Vi anländer till målområdet när klockan är en bit över åtta och starten går om 40 minuter. Laila som ska stå för vår förstasträcka värmer upp och många rör sig mot starten för att titta. Starten går klockan 9 och Laila försvinner in i skogen tillsammans med en mängd andra löpare.

Det dröjer 38 minuter ungefär tills Laila kommer in och växlar till vår andrasträckslöpare, Zdenek Rajnosek från uven som sprungit i det tjeckiska landslaget sticker ut. Han kommer tillbaka med en bra tid och växlar som 194 och det är dags för första parallellsträckan med damerna Anna Martner, Annika Aasa, Agneta le Claire och Karin Axelsson. Även dem springer på bra och då de växlat ligger vi fortfarande bra till. De som är ute nu är Johan Grahn, Hanna Boquist, Sara Forsberg och Alice Barrefors. Flytet fortsätter och solen skiner då de växlar till sträcka fem där Erik Lauri, Jonas Hemlin, Anton Hemlin och Gustav Boquist sticker ut på den blå sträckan. Även här går det undan och de kommer in och Axel Forsman, Jonas Lauri, jag och Torbjörn Grahn springer ut på vår röda sträcka. Vårt flyt går vidare och det börjar se ut som att vi kommer klara omstarten. Terrängen är lättlöpt och det går fort.

Då Torbjörn växlat som sista löpare från sträcka sex är Leif Hagman, Birger Andersson. Henrik Dahlrot och Jonas Wettergren på väg ut på sista sträckan innan de individuella sträckorna börjar. De kommer in efter ett tag och växlar till Johan Olson som nu är ute på sträcka 23 och det är bara Ylva och Roger kvar innan vi kan gå i mål. Vädret fortsätter att vara fint och vi skojar om tidigare i höst då det mest regnat som bara den. Men nu skiner solen och snart växlar Johan till Ylva som går ut på sträcka 24 med gott om tid att klara omstarten.

Det är en stund in på eftermiddagen och vi njuter ännu mer solen som nu befinner sig en bra bit västerut på himlen. Vi väntar ett tag och snart kommer Ylva Fonselius in växlar till Roger Lundin som med ett bra tempo försvinner ut på sista sträckan. Då Roger varit ute ett tag går många av oss och kollar vid varvningen efter Roger som kan dyka upp snart. Vi väntar ett tag och tiden går men vi är lugna då omstarten nu är avklarad. Då dyker Roger upp och en maffig

hejarklack med Herkuleslöpare hejar på honom då han med ett bra tempo springer förbi varvningen. Efter en ytterligare tid står större delen av lagkamraterna vid målfållorna och är redo att peppa Roger de sista 50 meterna in mot mål, och det dröjer inte länge förrän vi har Roger i målfållorna mot mål och han får en ordentlig hejarklack och både Harald och Tim kubbar efter Roger in över mållinjen och vi är i mål! Vi kollar resultatet och upptäcker att vi slutar 178 och det är en glad samling hungriga orienteringslöpare som åker till hotellet.

Vi äter en god middag på Scandic och sedan blir det lite av varje och packa saker inför morgondagens hemresa. Alla lägger sig och somnar och när vi vaknar blir det en god frukost innan vi lämnar hotellet mot 25- mannakorten. Det blir bra resultat för många även denna dag och solen skiner lika bra som gårdagen. När alla sprungit går vi till bussen och vi kan starta resan hem mot Mölndal och Lindome.

Efter att passerat både Norr- och Linköping är vi framme i Ödeshög för middag. Sedan tycker i alla fall jag att hemresan går fort och när vi passerar Borås är det skönt att snart vara hemma. Efter resan tycker jag absolut att vi ska vara nöjda med resultaten. Vi klarade alla våra målsättningar och hade riktigt skoj.