Frisksportklubben Herkules

Bildades 1933 där numera Kvarnbyvallen i Mölndal ligger och är Sveriges äldsta frisksportklubb. I början var det tyngdlyftning, tablågymnastik och friluftsaktiviter som dominerade men efterhand har motions och tävlingsidrotterna kommit att dominera.

Vi håller till i det vackra Gunneboområdet och adressen är Herkulesvägen 7 Mölndal där vi har vår fina klubbstuga ”Herkulesgården”med samlingsrum, dusch, bastu, gymastikhall med styrketräningsredskap. Stugan är just nu inne i en renoverings- och utbyggnadsfas så det ska bli ännu bättre för vår verksamhet. Därifrån utgår vårt 2,5 km långa elljusspår och en hel del andra märkta motions- och vandringsleder i olika längder. Vid snö har skidåkningen ensamrätt på elljusspåret. Spåret tänds vid mörkrets inbrott och släcks ca 21.30.

Vi är en del av frisksportförbundet vilket ger oss ökade möjligheter att tävla och umgås med likasinnade i övriga delar i landet bl a genom det årliga rikslägret v 28 samt tidningen Frisksport som visar oss en hel del av landets utbud med aktiviteter i andra klubbar och distrikt. Frisksportförbundets stadgar ger oss en miljö garanterad fri från alkohol, tobak och andra droger i all klubbens verksamhet såsom tävlingar, resor och andra festliga sammankomster.

Vi är medlemmar i RF, (riksidrottsförbundet), genom olika specialidrottsförbund som kan variera efter om nya verksamheter startas upp eller avvecklas i klubben För tillfället är vi bl a med i orienteringsförbundet, skidförbundet, friidrottsförbundet samt mångkampsförbundet.

Vår huvudsakliga idrott är orientering och om vädret tillåter skidåkning och ev skidorientering vintertid. Men vi har med glädje även multisport, triathlon, styrketräningsgymnastik samt barngymnastik att erbjuda på programmet.

För allmänheten inbjuder vi till dusch och bastu alla tisdagar och torsdagar 17.30-21, (stängt ngr veckor vid jul och på sommaren), för en symbolisk summa, vi har även tipspromenader på söndagar med våffelcafe vilket annonseras om i lokalpress bl a.

Friskportklubben Herkules välkomnar alla som delar vår glädje över verksamheterna till vår klubb oavsett om du vill elitsatsa, tävla, träna för motions skull eller bara trivas i gemenskapen.

Du når oss på tel 031-274662 tisdagar och torsdagar 17.30-21 eller varför inte komma in och se hur vi har det.

Med varma vänliga hälsningar styrelsen i Friskportklubben Herkules.

Uppdaterad: 15 JAN 2013 22:46 Skribent: Sebastian Ryberg

5an