Hoppa till sidans innehåll

Klubbinfo


herkulesloggatranspkantutj

FK Herkules bildades 1933. I tidernas begynnelse var tyngdlyftning och tablågymnastik klubbens mest omfattande aktiviteter. Styrka, spänst och stil är fortfarande goda honnörsord.

Under de senaste decennierna är det orienteringen som stått i främsta rummet. Det är en tuff och hård sport och som kräver mycket av utövaren. Det gäller att inte enbart ta sig fram i obanad terräng, utan också att hålla huvudet kallt för att vara på rätt kurs. Det perfekta löpet har inte ännu genomförts. Orienteraren strävar genom bättre teknik och starkare kondition överträffa sig själv vid nästa tävlingstillfälle. Orientering är en sport för människor som trivs i naturen och gillar utmaningar.

Klubben har en omfattande Multisport-verksamhet och FK Herkules utsågs 2006 till årets multisportklubb. Multisport är att i direkt följd genomföra olika moment som t ex terränglöpning, MTB, paddling och orientering. Under senare år har klubben nått stora framgångar med såväl SM-vinster som deltagande i långa adventure race. Klubbens breda verksamhet gör det dock möjligt för alla att delta i verksamheten i den utsträckning som passar. 

Under vintern finns möjlighet att ägna sig längdskidåkning. När snötillgång tillåter använder klubben sin snöskoter och spårar elljusspåret vid Herkulesgården. Flera medlemmar avslutar vintersäsongen med en start i Vasaloppet. 

Terränglöpning och triathlon är andra inslag i klubbens verksamhet. Under säsongen finns ett antal fina arrangemang som kan utgöra målet för den aktive. Klubben å sin sida arrangerar såväl Herkules Terrängdåd som Herkules Stordåd. 

Med Herkulesgården som utgångspunkt anordnas organiserade träningar året runt på tisdagarna då vi kör olika löpintervaller.

Herkulesgården invigdes 1968. Den ligger vackert belägen i Gunnebodal, endast tre diskuskast från Gunnebo slott. Med start från klubbstugan går det bra att ge sig ut och löpa på något av de markerade spåren, eller med kartan i handen , rakt ut i naturen över stock och sten. 

FK Herkules är en öppen och ideell förening. Vi välkomnar alla intresserade som vill vara med i verksamheten. Det kan vara som aktiv tävlande, som motionär, ledare, eller bara som medlem. 

FK Herkules har idag drygt 500 medlemmar.

FK Herkules

Bildad 1933-08-03
Föreningsnummer 2013
Postadress Herkulesvägen 7
43164 Mölndal
Besöksadress Herkulesvägen 7
43164 Mölndal
Öppettider 17.30-21.00
Kontorsdagar tis, tors
Telefon 000000000
E-post This is a mailto link
E-post dataskydd This is a mailto link
Hemsida https://www.fkherkules.se
PlusGiro 424433-1
Swish 1231209295
Organisationsnummer 852000-2497
Föreningens hemsidor

5an

 

 FK Herkules på Facebook FK Herkules på Instagram

 

 

 

 

Postadress:
FK Herkules
Herkulesvägen 7
43164 Mölndal

Besöksadress:
Herkulesvägen 7
43164 Mölndal

Kontakt:
Tel: 000000000
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

Naturpasset

 

 

 

Med stöd från Västra Götalandsregionen

 

FK Herkules sponsras av:

Mölndal Energi logotyp stor