Hoppa till sidans innehåll

Rapport från GO-ringen

28 JUL 2020 11:51
GO-Ringen, den göteborgska, pandemianpassade O-Ringen-versionen 2020 är avklarad. Det var la gött!
  • Uppdaterad: 28 JUL 2020 11:51

Trots spartanska omständigheter lyckades arrangörerna ge oss möjlighet att få den där speciella, härliga känslan av glädje, gemenskap och tävlingsnerv mitt i sommaren som vi ju alltid ser fram emot. Ja, nu är det ju en hel del herkulesare som varit i farten i veckan som kanske inte har O-Ringen som stående planering i kalendern sedan urminnes tider. Kanske har en ny tradition tagit form!
Totalt har 28 klubbmedlemmar deltagit under fem dagars orientering. Av dessa har 24 stycken sprungit tävlingsklass. Bland de fyra som valde "öppen" klass (Eija L, Patrik W, Kristina W och Erik W) kan vi notera väl genomförda utmaningar med idel godkända banor. Erik sticker ut i sammanhanget som sträcksegrare både i Delsjön och på Hisingen. Grattis till er alla!
Vad gäller tävlingsklasserna har vi haft representation i H10, D12, D14, H14, H16, H20, H21 och i vuxenklasserna D40 och H40. Bland ungdomarna har vi kunnat glädjas åt fantastiskt fina prestationer dag ut och dag in! I D12 har det sprungits på som bara den, och efter fem dagars tajta lopp hittar vi alla våra tre tjejer Selma P, Elina K och Alva J bland de fem främsta i totalen! Wow 🏆! Emma W var ensam herkulesare i D14 och stod för stabila lopp, liksom Tom E, som lyckades knipa en fjärdeplats i H20. I H14 tampades Albin S och Elias L med den äran och noterbart är att Albin sprang bättre och bättre för varje dag som gick. Kanske Albin ser fram emot 10-dagars eller 14-dagars i framtiden? I H10 gläds vi åt Arvid J, Olof K och Axel P som klarat sina banor galant hela veckan lång! En och annan felstämpling hör väl de här åldersklasserna till, och det fick ju inte så stora konsekvenser när totalsammanställningen tillät ett struket lopp i sammanräkningen.
Sedan kunde vi njuta av en hejdlöst tuff kamp i H16, där Hannes P dag efter dag presterade på topp, mot i första hand Melker Å från OK Landehof. Efter 5 dagar, 20 170 m och 63 kontroller skiljde det inte mer än 57 sekunder dessa unga herrar emellan. Vi böjer oss i hatten (som Heidi Weng skulle sagt) och tackar för showen, och gratulerar till grym prestation!
I seniorklass hade vi Jonas L som ensam representant, mot tuffast tänkbara motstånd i bl. a. Fredrik Bakkman (fd Johansson) som vunnit både EM- och VM-guld. Grattis Jonas till en 11:e plats i totalen!
Vi vill också gratulera alla tappra 40-åringar, plus minus några år hit eller dit. Många av er har sparsam erfarenhet av att springa orientering i tävlingsklass och det är jätteroligt att ni gett er på den här utmaningen! Vi hoppas att lite överskridande av maxtid och löpning utanför kartan inte inneburit några större trauman utan att ni alla känner att O-Ringen och orientering är en sport för alla! Ni har ju också till allra största del sprungit bättre och bättre för varje dag som gått. Övning ger sannerligen färdighet! Samtidigt konstaterar vi att det blev en fin utmaning för oss i D40 att Laila "bytte upp sig" till vår klass, från D50, så att vi fick känna på var skåpet ska stå. Tack Laila för inspirationen, och grattis till ditt FEMTIONDE O-RINGEN!
Avslutningsvis tackar vi alla som bidragit till att GO-Ringen kunde genomföras, inte minst tack till Johan Wettergren som dragit ett stort lass. Bra jobbat, träna på, så ses vi framöver!
Skribent: Linnéa Bäckström

5an

 

 FK Herkules på Facebook FK Herkules på Instagram

 

 

 

 

Postadress:
FK Herkules
Herkulesvägen 7
43164 Mölndal

Besöksadress:
Herkulesvägen 7
43164 Mölndal

Kontakt:
Tel: 000000000
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

Naturpasset

 

 

 

Med stöd från Västra Götalandsregionen

 

FK Herkules sponsras av:

Mölndal Energi logotyp stor